Valikko Sulje
sointukylpy lapsille

Osuuskauppa Varuboden-Osla mahdollisti kolmelle päiväkotiryhmälle Sipoossa sointukylvyn lokakuussa 2022. Lämmin kiitos, että yhdessä saimme tarjota päiväkodin arkeen rentouttavan hetken.

Sointukylpy lapsille – Lasten kokemuksia

”Se oli kivaa!”

”Upee! Superrumpu oli upee!”

”Tykkäsin”

”Soittaminen oli kivaa”

”Ne äänet kuulosti hyvältä”

”Tykkäsin. Rumpu oli paras soitin.”

”Tykkäsin kaikesta. Rentouduin, mutta istuin myös.”

”Kaikki oli parasta.”

”Tykkäsin siitä kepistä.”

”Oli kiva soittaa itse.”

”Tuntui hyvältä. Äänet oli parasta.”

”Sain itse soittaa, se oli kivaa.”

”Musiikki tuntui vähän uniselta, mutta en nukkunut kuitenkaan.”

”Kivaa oli!”

”Rumpu oli hieno!”

”Olis kiva kuunnella uudestaankin.”

”Haluaisin oman rummun kans.”

Lue myös sointukylpy Ahlbergin puutarhalla

Västerskogin päiväkoti

Sointukylpy rauhoittaa hermostoa

Sointukylpy lapsille on hermostoa rauhoittava kokemus. Lapset elävät hektisessä maailmassa, jossa aistiärsykkeitä on paljon. Äänimaljojen rauhoittava sointi auttaa olemaan läsnä hetkessä. Äänimaljahoito soveltuu moneen käyttötarkoitukseen: rauhoittumiseen, stressiin, syvärentoutukseen, ahdistukseen, unettomuuteen tai kehon jännitystilojen laukaisemiseen.

Hermostollisesti hoidossa pyritään parasympaattisen lepohermoston aktivoimiseen ja sympaattisen hermoston rauhoittumiseen. Äänimaljahoito tukee energian virtaamista ja sitä kautta parantaa terveyttä.

Lue Taikavoimien sivuilta sointukylpy hyödyt.

Miten saada lapsille rentoutushetkiä säännöllisesti?

Lapsen Valo ry:n missiona on tuoda sointukylvyt laajasti päiväkotien ja koulujen arkeen. Jo pienillä lapsilla on haasteita jaksamisessa. Keskittymishäiriöt ovat yleistyneet vauhdilla ja ylipäänsä lasten pahoinvointi Suomessa on huolestuttavassa kasvussa.

Päättäjien ja viranomaisten tulisi pistää panoksia lasten hyvinvoinnin lisäämiseen yhdessä järjestöjen ja yritysten kanssa. Haastammekin nyt Sipoon kunnan pilottikunnaksi testaamaan miten säännölliset sointukylvyt vaikuttavat lasten ja heidän opettajien sekä ohjaajien jaksamiseen.

Idea pilottihankkeesta- Sointukylpyjen vaikutus lasten rauhoittumiseen

Hanke voisi yksinkertaisesti olla seuraava. Valitaan 5 eri-ikäisistä koostuvaa ryhmää, joka kattaa taaperot, esikoululaiset, alakoululaiset ja yläkoululaiset. Jokainen ryhmä osallistuu 2 viikon välein Sointukylpyyn 3 kk ajan. Otetaan hankkeeseen mukaan tutkija, joka vastaa tietojen koostamisesta ja haastatteluista.

Olisi hienoa jos Sipoo tarttuisi tähän Lapsen Valo ry:n kanssa. Toki ilolla lähdemme tekemään tätä muidenkin kanssa. Yhteydenotot heidi@lapsenvalory.fi tai 0504391075.

sointukylpy

Osuuskauppa Varuboden-Osla tukee paikallista toimintaa

”Sponsoroinnin kautta olemme toimialueellamme mukana tukemassa sellaista paikallista toimintaa, joka koskettaa asiakasomistajiamme ja osallistaa mahdollisimman suuren joukon lapsia, nuoria ja perheitä – niin urheilun, kulttuurin kuin yhteiskunnallisen toiminnankin saralla.”

varuboden osla
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial